Een bewoner van de Van Dijckstraat 35 heeft een aanvraag ingediend om voor zijn woning een
parkeerplaats voor mindervaliden voor te behouden.
Het dossier is nagekeken en goedgekeurd. De aanvraag voldoet aan de vereisten om in aanmerking te komen voor de toekenning van een plaats voor mindervaliden.
De garage die in het bezit is, is gelegen aan de overzijde van de woning. De garage is te smal om in en uit te kunnen stappen. Daarom kan de garage beschouwd worden als niet te gebruiken om bij de woning te kunnen parkeren.
De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij koninklijk besluit van 16 maart 1968.
Het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.
Het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald.
Het decreet van 16 mei 2008 en het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens.
De omzendbrief MOB/2009/01 van 3 april 2009 betreffende het voorbehouden van parkeerplaatsen voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap.
De te reglementeren openbare wegen behoren tot het beheer van stad Mortsel.
Het college keurt het aanvullend reglement betreffende de politie over het wegverkeer, parkeerplaats voor mindervaliden, Van Dijckstraat 35, goed. Het verkeersbord E9a wordt aangebracht.
Indien er zich wijzigingen voordoen in de persoonlijke situatie van de aanvrager waardoor er geen noodzaak meer is om de parkeerplaats voor mindervaliden te behouden dient het stadsbestuur hiervan op de hoogte gebracht te worden zodat de parkeerplaats opgeheven kan worden. Mogelijke redenen zijn overlijden, verhuis of een wijziging in de situatie waardoor er niet meer voldaan wordt aan de criteria van het ministerieel besluit.